Voiton kivi

_DSC5074

Voiton kivi on yhteisöstä kumpuava taideteos, jonka inspiraationa on Porin Ässien tarina pohjalta mestariksi keväällä 2013. Teos on monumentti voimalle, joka kumpuaa yhteisestä uskosta ja yhdessä tekemisestä. Teoksen pääelementti on muokkaamaton siirtolohkare.

Idea siirtolohkareeseen perustuvasta monumentista sai alkunsa jatkoaika.com-keskustelupalstalta heti Ässien mestaruuden jälkeen. Innokas joukko patafaneja tarttui ajatukseen ja alkoi tehdä sitä todeksi. Alunperin kivi viittasi valmentaja Karri Kiveen, mutta hyvin pian teos alkoi saamaan muita sisältöjä. Sen haluttiin muistuttavan yhteisestä uskosta syntyvästä voimasta ja vimmasta, jolla mahdottomastakin saadaan mahdollista.

Kivi teoksen materiaalina sisältää lukuisia merkityksiä. Se kuvaa Porin teollisen historian ja omaleimaisen kulttuurin symbioosia. Toisaalta se on kuin kivi, joka putosi porilaisten sydämiltä viime keväänä. Kova, kaunis ja hitaasti lämpiävä kivi muistuttaa myös kotikaupunkiaan.

Kivi on valittu avoimen haun kautta ja hankkeeseen osallistuneet ihmiset ovat ideoineet sen visuaalista ilmettä, merkityksiä ja käyttömahdollisuuksia.

Voiton Kivi -projekti on toteutettu talkoin ja lahjoituksin kulttuurin, urheilun ja eri teollisuuden alojen toimijoista koostuvan työryhmän johdolla.

Teoksen paljastustilaisuus on kaikille avoin tapahtuma, jonka kesto on noin puoli tuntia. Ohjelmassa kaupungin tervehdys, fanitarinaa ja itse teoksen julkistus.

http://www.voitonkivi.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s