Arkisto


Pori Film Festival järjestetään kuudetta kertaa 25.11.—29.11.2020. Viime vuosina Valimolle keskittynyt tapahtuma muuttaa tänä syksynä muotoaan ja levittäytyy Porin keskustaan tuoden audiovisuaalista taidetta uusiin ympäristöihin. Lyhyiden ja pitkien elokuvien lisäksi ohjelmisto sisältää keskusteluja, musiikkia ja paljon muuta.

Tapahtuman suunnittelussa otetaan huomioon mahdolliset tulevat rajoitukset ja muut turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät seikat. Ohjelmisto julkaistaan marraskuun aikana. 

Seuraa tarkemmin Pori Film Festivalin etenemistä täältä: kotisivutFacebook, Instagram.

***

Kohereeri #1: Marja Ahti ja Tommi Keränen

Lauantaina 3.10. kokeellisen musiikin taajuuksilla operoivat Marja Ahti ja Tommi Keränen saapuvat esiintymään Porin lyhytaaltoasemalle. Marja Ahti aloittaa tapahtuman kello 19.00 ja Tommi Keränen esiintyy tämän jälkeen.

Ei pääsymaksua. Rajaamme yleisömäärän 30 henkilöön. Voit varata paikkasi tapahtumaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kohereeri@gmail.com. Lyhytaaltoasemalla on mahdollisuus istua turvavälejä noudattaen ja huolehtia käsihygieniasta. Ethän osallistu tapahtumaan oireisena.

Kohereerin toteuttavat yhteistyössä Kulttuuriyhdistys Rapajööti ry ja T.E.H.D.A.S. ry.

KOHEREERI_1_ahti_keranen_A3_RGB

***


Elokuun 15. päivä järjestetään jälleen mainio Reposfääri-festivaali, joka kutsuu nauttimaan mielenkiintoisesta ja ilmaisesta ohjelmistosta Meri-Porin maisemiin. Rapajööti osallistuu tänä vuonna tapahtuman tuotantoon tukemalla paikallisten artistien esiintymistä. 

Lue lisää tapahtumasta Reposfäärin kotisivuilta ja Facebook-tapahtumasta

Näyttökuva 2020-8-12 kello 16.57.37

***

TULOSSA VUONNA 2020 PORI FILM FESTIVAL JA UUSIA KUJEITA!

Seuraa tarkemmin:

RAPAJÖÖTI Facebook

PORI FILM FESTIVAL kotisivut, Facebook, Instagram

This image has an empty alt attribute; its file name is 77114858_1265725966947834_3579900617545482240_o.jpg

***

2018: Millai muute iskee kymmenennen kerran

Palmgren-konservatorion Valimo-salissa tapahtuu kummia marraskuun lopussa. Kulttuuriyhdistys Rapajööti järjestää yhteistyössä konservatorion ja muiden kulttuuritoimijoiden kanssa poikkitaiteellisen Millai muute -tapahtuman 23.-25.11.Esitykset:
pe 23.11. klo 20
la 24.11. klo 16
la 24.11. klo 20
su 25.11. klo 16Lpun hinta: 10 / 8 euroa.Lipunmyynti on käynnistynyt. Lippu kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä yleisömäärä on hyvin rajallinen esityksen luonteesta johtuen.Lippuvaraukset: sutuuli@gmail.com / 044-3096668 (puhelinvaraukset arkisin klo 16 jälkeen, viikonloppuisin mihin aikaan tahansa).Erilaisia taiteenlajeja yhdistävä mielikuvituksellinen Millai muute tulee kymmenettä kertaa. Tapahtumakonseptiin kuuluu jatkuva uusiutuminen niin sisällön kuin muodon osalta. Aiempina vuosina Millai muute on ottanut muun muassa futuristisen kaupunkiseikkailun muodon sekä yhdistänyt maailmanselitystä mielipuoliseen byrokratiaan. Nyt Millai muute on aiempaa minimalistisempi ja kompaktimpi, uraauurtavaan esitystapaan heittäytyvä ”X Millai muute X”.   Yhteistyössä Kulttuuriyhdistys Rapajööti, Palmgren-konservatorio, Nyte ry, T.E.H.D.A.S. ry, Porin ylioppilasteatteri.   Tapahtumaa tukee Taike.Millai muute 2018 event-kuvaMillai muute kuva 1Millai muute kuva 2Millai muute kuva 3Millai muute kuva 4

***

Autiosaaren lautturi -julkkarikeikka

Toukokuussa julkaistaan levy Autiosaaren lautturi — tribuutti Dingolle, jolla 10 artistia esittävät tulkintansa porilaisen suuruuden tuotannosta. Tätä juhlitaan asianmukaisesti 25.—26.5.2018 Kulttuuritalo Annankatu 6:ssa, jossa Dingo harjoitteli aikoinaan. Kahden päivän aikana Anniksella esiintyy seitsemän levylle osallistunutta bändiä, jotka soittavat omaa tuotantoaan (ja Dingoa!).

This image has an empty alt attribute; its file name is autosaaren_lautturi.jpg

Torstai 25.5:
Pelkkä väliviiva
Kesä
Lasten hautausmaa

Perjantai 26.5:
Saijaa saijaa
Maailmanloppu
Kuudes silmä
Seksihullut

Keikat alkavat kello 19.00.
Huom. perjantain tapahtuma loppuu niin, että Annikselta kerkeää katsomaan Dingoa Bar Kinoon!

This block has encountered an error and cannot be previewed.

Liput 10 euroa /päivä.
Rapajöötin jäsenille 2 päivän lippu 15 euroa.
Porin Levykauppa myy ennakkolippuja tapahtumaan (huom. käteismaksu!). Lippuja on mahdollista myös varata ennakkoon osoitteesta autiosaarenlautturi@gmail.com.

Tervetuloa!

Pori Film Festival – Toinen komennus!

23.-27.11.2016

Marraskuun viimeisenä viikonloppuna Pori Film Festival täyttää Anniksen salit, käytävät ja komerot elokuvilla, performanssilla, installaatioilla ja musiikilla. Ääni, liike ja kuva muodostavat pieniä ja suuria tuokioita elävästä ja kuolevasta.

Festivaalin ytimessä ovat lyhytelokuvat, jotka ovat löytäneet tiensä Poriin kansainvälisen avoimen haun kautta. Jokaiseen festivaali-iltaan sisältyy lyhytelokuvanäytösten lisäksi yksi tai useampi pitkä elokuva. Suurin osa Anniksen näytöksistä on ilmaisia.

Lue lisää!

***

Millai muute sukeltaa tuntemattomalle vyöhykkeelle

Millai muute 2016:
Pelon artefaktit / Pelin säännöt
Universumin historia kahdessa tunnissa
7.-9.10.2016

Neljä (4) läpivalaisevaa näytöstä – liput myynnissä NYT!

pe 7.10. klo 20
la 8.10. klo 16
la 8.10. klo 20
su 9.10.klo 16

Lue lisää!

***

POFF – Pori Film Festival!

Elon ja kuvan uusi liitto solmitaan Porissa!

POFF — Pori Film Festival

27.—29.11.2015

Annankatu 6, Pori

Pori Film Festival on kansainvälinen elokuvafestivaali, joka järjestetään marraskuun viimeisenä viikonloppuna ensimmäistä kertaa. Tapahtuma tuo elokuvan juhlan Poriin vuoden pimeimpään aikaan ja muuntaa Kulttuuritalo Annankatu 6:n audiovisuaaliseksi labyrintiksi, jossa elävän kuvan voi kohdata ainutlaatuisella tavalla.

POFF saattaa yleisön aistimusetäisyydelle uutta ja vanhaa, harmonista ja häiritsevää, kokeellista ja koettua, amatöörien ja ammattilaisten tuottamaa elokuvaa. Elävän kuvan ja todellisuuden olemusta setvitään myös installaatio-, media- ja performanssitaiteen keinoin.

Festivaalin aikana esitettävä ohjelmisto sisältää sekä kokoillan elokuvia että useita erilaisia lyhytelokuvasarjoja, joita on koottu kansainvälisen avoimen haun kautta tulleista elokuvista sekä paikallisilta tekijöiltä.

Tapahtumaa edeltää kaksi samalla viikolla järjestettävää ennakkoklubia. POFF:n ohjelmisto julkaistaan marraskuun alussa.

http://www.poff.fi

***

Millai muute 2015 on lähelläsi!

millaimuute

”Sinitiaisen tinktuura”
eli
”Nuo muinaiset Repat futuristien aivosokkeloissa”

Repeytyy Sauma.
Järkkyy Tasapaino.

Käy Kellokin jo
Vinksin Vonksin.

Seikkailut:
pe 28.8. klo 18
la 29.8. klo 18
la 29.8. klo 21
su 30.8. klo 16

Lue lisää!

***

Vuosikokous 14.3. Anniksella

Tervetuloa jöötivuoteen 2015, rakkaat Jööteröiset!

Vuosi 2015 ei olekaan mikä tahansa vuosi vuosien joukossa, vaan aivan erityinen vuosi: on nimittäin kulunut tasan kaksikymmentä vuotta eräästä historian merkittävimmästä vuodesta, nimittäin vuodesta 1995. Näin täten, Rapajöötin vuosi 2015 on tuleva olemaan Vuoden 1995 kaksikymmentävuotisjuhlavuosi!

Lue lisää!

***

Tasankosafari: Satakunnan pimeä puoli 28.2.

On aika vaihtaa paristot taskulamppuun, vetää villasukat kinttuihin ja lähteä talviselle retkelle pimeyden sydämeen.

LÄHDE MATKAAN!Shortcode

***

Haluaako yhtyeesi soittamaan Elmufestiin? Ilmoittaudu 28.11. mennessä!

Satakuntalaiset yhtyeet, haluatteko esiintyä valtakunnallisesti näkyvässä tapahtumassa? Nyt tähän on mahdollisuus!

Suomen elävän musiikin yhdistykset hakevat esiintyjiä Elmufest-tapahtumaan Seinäjoen Rytmikorjaamolle 4.2.2015.
Avoin haku halukkaille yhtyeille on auki, ja se tapahtuu osoitteessawww.elmufest.com. Pidä kiirettä, sillä hakemus pitää jättää 28.11 mennessä!

Elmufest on antanut satakuntalaista elävää musiikkia tukevalle Kulttuuriyhdistys Rapajöötille kunnian valita satakuntalaisista tarjokkaista oma ehdokkaansa Elmufestin esiintyjäksi. Lopulliset esiintyjävalinnat tehdään 12. joulukuuta mennessä.

Lisätietoja:

Elmufest
www.elmufest.com

Kulttuuriyhdistys Rapajööti
040-7750951
rapajooti@gmail.com
www.rapajooti.fi

***

Millai muute -liput nyt myynnissä! Kuusumun Profeetta ja muita ohjelmaspoilauksia!

24.-25. lokakuuta Porin lyhytaaltoasemalla, Radioasemantie 1 (kuljetukset Vanhalta Vesitornilta, Maantiekatu 1).

Post-apokalyptiset markkinat

Tulkaa, nähkää ja kokekaa!

Lue lisää!

***

MILLAI MUUTE 2014: Salatun Planeetan katveessa

Post-apokalyptiset markkinat

Saaga jatkuu, mutta jatkuuko se eteen, taakse, sivuille vai kaikkiin kahteentoista ilmansuuntaan? Huomioikaa aika-avaruuden poimut! Yksisilmäisen taikurin peruuttamisesta huhutaan, mutta tilalla saatetaan kokea jotain paljon, paljon pontevampaa.

”Torvisti sohlaa paikalle narriasussa ja yrittää luoda tilanteeseen arvokkuutta fanfaarin irvikuvalla. Väki kerääntyy kohti valaistua nurkkaa,jossa ei tapahdu mitään. Käynnissä saattaa olla myös simuloitu mutanttisynnytys, tms.”

Nähkää: Antti Pedrozo veistänee karhun. Muistakaa noudattaa Termodynamiikan Lakeja!

Esitykset Porin Radiotalolla. Kyyditykset Vanhalta Vesitornilta.

pe 24.10. klo 20

la 25.10. klo 15

la 25.10. klo 20

Lipunmyynti käynnistyy ja tapahtuman suuntaviitat julkistetaan syyskuun toisella viikolla. Pysykää radionne salatuilla taajuuksilla!

***

Lapa parkettiin: Sport Jöö -sählyvuoro käynnistyy 1.9.!

***

Katso kuvat Rannikkosafarilta!

Tasankosafari-2014-(Eetu_Henttonen)-6845

***

TERVETULOA TASANKOSAFARILLE!

***

JÖÖZINE JA JÖÖPILAATIO OVAT TOTTA! (piakkoin)

Jöözine kutsuu luomisvimmaisia tai aiheettomasti tukahdutettuja (ja täten patoutuneita) kirjoittajia mukaan tekemään seuraavaa numeroaan. Lehden teemana on yhdistyksen vuosikokouksessa syntynyt vuoden 2014 johtoajatus PARANORMAALI(,)EROTIIKKA JA URHEILU.

Julkaisemme zinen yhteydessä myös JÖÖPILAATIO-kokoelmalevyn, johon toivomme lehden teeman mukaisia ennen julkaisemattomia musiikkikappaleita.

Lue lisää!

***

RAVINTOLA KUUMAKOIRAAMO MURRE & Co

Kulttuuriyhdistys Rapajööti tarjoaa Ravintolapäivänä Viikkarin kyläjuhlan iltamissa kuumia koiria ja kylmiä juomia! Makunautintoa säestävät yhtyeet Panssarijuna sekä Talmud Beach!

”Hypnoottista länsirannikon laid-backia autoilumusiikkia tanssivalle sielulle tarjoilee Talmud Beach, jonka viileästi rullaavat kepeän poljennon mestariteokset kertovat muun muassa kiljun juomisesta ja haahuilusta sateesta piitaamatta. Nelihenkinen helsinkiläinen porilaislähtöinen Panssarijuna soittaa traumabluesia, joka on keitos bluesia, countrya, punkkia ja rillumareitä.”

– – –

M E N U

HAPANKOIRA 5 e
– tallinnan hapankaali
– bratwurst / soijanakki

TULIKOIRA 5 e
– chilinen soijarouheskastike
– soijanakki / bratwurst
– cheddarraaste

DINGO 6 e [rajoitettu erikoispainos]
– savutofu
– punainen hummus
– rosmariinimarinoituja karpaloita
– sinappipomada

KINKERIKALJA 3,5 e
– inkiväärinen kotikalja pullossa

VESIMELONISOODA 1,5 e
– vesimelonimurska + vissy

VAAHTISTIKKU 1,5 e

Tuotteita tarjolla niin kauan kuin niitä riittää!
– – –

Nettisivuilla koko komeudessaan Viikkarin kyläjuhlien ohjelmisto:
http://viikkarinkylajuhla.com/

***

Vuosikokous 8. helmikuuta!

Jäsen tahi ei-jäsen, olet mitä lämpimimmin tervetullut osallistumaan viihteen ja estetiikan sävyttämään kokouskarkeloomme 8. helmikuuta klo 19.00, paikassa Annankatu 6.

Koe muun muassa

RÄTTÖ JA LEHTISALO (duo) sekä

PETIT ZEUS!

Mennyttä vuotta muistelemme visuaalis-verbaalisen toimintakertomuksen muodossa, jonka jälkeen siirrymme kohti uusia sheikkailuja ja tulevaa jöötivuotta: päätämme toimintasuunnitelmasta sekä Rapajöötin tulevan hallituksen kokoonpanosta. Muista, että juuri Sinä voit ehdottaa itseäsi tahi jotakuta muuta luonnollista henkilöä vuoden 2014 hallitukseen!

Pääsy on vapaa aivan kaikille elikkäs
TERVETULOA & DJÖÖUS PROTECTOR NOSTER

***

Bingo Wings voittajaksi Rapajöötin kilpailussa!

Porilainen Bingo Wings -yhtye selviytyi voittajaksi Kulttuuriyhdistys Rapajöötin järjestämässä kilpailussa, johon saivat osallistua satakuntalaiset yhtyeet ja artistit.

Palkinnoksi voitosta yhdistys ehdottaa Bingo Wingsiä esiintyjäksi Seinäjoella 29. tammikuuta järjestettävään Elmufest-tapahtumaan, jossa on läsnä Suomen tärkeimpiä musiikkivaikuttajia.

Rapajööti kutsuu satakuntalaisia yhtyeitä

Haluaako yhtyeesi Satakunnan edustajaksi korkean profiilin musiikkitapahtumaan? Kaikilla satakuntalaisilla yhtyeillä ja artisteilla on nyt tilaisuus osallistua kilpailuun, jonka voittaja pääsee ehdolle Seinäjoen Elmufest-tapahtumaan. Kulttuuriyhdistys Rapajööti ehdottaa porilaisen elävän musiikin yhdistyksenä parhaaksi katsomaansa yhtyettä Elmufestin esiintyjäksi. Lue lisää!     *********************** *********************** *********************** *********************** *********************** *********************** ***********************              

Voiton kivi julkaistaan Isomäessä 14.11.

_DSC4860

******************* *********************** *********************** *********************** *********************** *********************** ***********************

SYNTYMÄJUHLABAKKANAALIT 2.11.

ALSO SPRACH RAPAJÖÖTI – HALF DECADE FULL OF DECADENCE!

Porin taide- ja kulttuurielämää ennakkoluulottomalla häsläämisellään sulostuttanut Kulttuuriyhdistys Rapajööti täyttää viisi (5!) vuotta. Tätä juhlistaaksemme järjestämme ennenkuulumattomat bakkanaalit, joihin olet mitä tervetullein!

Tapahtumapaikka on Kulttuuritalo Annankatu 6 ja -aika lauantai 2.11. klo 18 – päivälleen ja sekunnilleen viisi vuotta yhdistyksen perustamiskokouksen jälkeen! *********************** *********************** *********************** *********************** *********************** ***********************

Sukellus apokalyptisiin maisemiin: Millai muute 2013 -trailer

Millai muute 2013: Sampola – Enceladus -tapahtumaan (13.-14.9.) on enää runsaat pari viikkoa. On aika raottaa salaisuuden verhoa, pikkiriikkisen.

http://www.youtube.com/watch?v=0k1HU4nEvQc&feature=youtu.be *********************** *********************** *********************** *********************** *********************** ***********************

Millai muute -spektaakkeli lähestyy

  Millai muute -tapahtuma koittaa kuunkierron päästä ja lipunmyynti käy kuumana – varaa omasi pian! Tässä audiovisuaalista antia kahden viime vuoden tapahtumista: Millai muute 2012 kooste http://www.youtube.com/watch?v=p4UAmzbd1II Millai muute 2011 kooste http://www.youtube.com/watch?v=9mR_MJhabIM

Tulossa pian Millai muute 2013: Sampola – Enceladus -tapahtuman trailer. Pysykää kanavalla… *********************** *********************** *********************** *********************** *********************** ***********************

Millai muute 2013: Sampola – Enceladus

“Maisema on kuin apokalypsin jäljiltä.”

Kaikki, minkä tulet näkemään, kuulemaan ja kokemaan, kolkuttelee mielikuvituksen perimmäisiä portteja.

Lue lisää 

robotit yhdessä

Suuri kapakkapöytäkeskustelu II

Ajan henki ja aikamoista! Rapajöötin seuraava suuri kapakkakeskustelu järjestetään tiistaina 10. syyskuuta.Keskustelun vetäjäksi saapuu tutkija, kirjailija, taiteen tohtori SAM INKINEN.Ilta luotaa nykypäivän ja lähivuosien keskeisiä yhteiskunnallisia ja
kulttuurisia teemoja otsikolla ”ZEITGEIST 2017”.Keskustelevan kapakkaillan tarkoitus on aikalaisten kohtaaminen,
aktiivinen keskustelu ja mieliemme kirvoittaminen uusiin ajatuksiin.Tämänkertainen keskustelu järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin oppiaineen kanssa.Tilaisuus alkaa klo 18.30 Porin Opiskelijatalolla. Pääsy on vapaa ja
kaikki ovat tervetulleita!

*********************** *********************** *********************** *********************** *********************** ***********************

VOITON KIVI -hanke on käynnistynyt!

Ässäjoukkueen ja fanien yhteistyö 35 vuotta odotetun mestaruuden voittamiseksi hakee vertaistaan. Joukkueen nousu pohjalta mestariksi ja patayhteisön tuki matkan varrella on niin kaunis tarina, että sen kunniaksi ollaan nyt toteuttamassa siirtolohkareeseen perustuvaa VOITON KIVI-yhteisömonumenttia Isomäkeen.

Lue lisää

%d bloggaajaa tykkää tästä: